domu
Právě je 01 Kvě 2017, 00:31

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


- Postav u nás stavbu, která bude reprezentovat náš server
- Na začátku každěho měsíce (1. den v měsíci) si Moderátor Team vybere 3 nejlepší stavby, o které se bude dále moct hlasovat pomocí ankety na našem webu(doba trvání ankety 1 týden).
Co můžeš získat?:
- Vítěz soutěže získá 990 CraftCoinů, za které si může koupit třeba VIP po dobu 30 dní.
- Umístíme fotky vítězné stavby na náš web
- Označení vítězné stavby na dynmap
Pravidla:
- Fotografie pořizujte s defaultním resource packem (jiné vzhledy textur nebudou do soutěže zařazeny)
- Nyní můžeš zapsat do soutěže i stavbu, kterou máš schválenou v projektech (podpořenou moderátory) viz. čast našeho fóra "Projekty"
- Účastnit se může i hráč co vlastní VIP
Vlož stavbu do této části fóra(new topic), napiš o ní něco, vlož pár fotek a řekni nám souřadnice stavby.



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 00:06 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 27 Pro 2015, 19:11
Příspěvky: 269
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Devaky když bude teda rozhodnuto a bude zvolen default bez shaderů.. budou aspoň dané přesné nastavení? Fast/Fancy a Smoothing udělají hodně.

_________________
ObrázekObrázek
Kdyby se někdo ptal co mám za PC: http://www.3dmark.com/fs/8493641 Změna: http://www.3dmark.com/3dm/16100000? :ugeek:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 11:27 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 16 Zář 2015, 22:23
Příspěvky: 148
Enterax napsal:
Devaky když bude teda rozhodnuto a bude zvolen default bez shaderů.. budou aspoň dané přesné nastavení? Fast/Fancy a Smoothing udělají hodně.

Každý si přece může nastavit nejvyšší nastavení, vyfotit a dát si to zpět, nemusí kvůli tomu stahovat nějaké shadery apod. Sice se mu to v ten okamžik může lagovat, ale na fotku to nemá vliv.

_________________
ObrázekObrázek
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 11:34 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 16 Zář 2015, 22:23
Příspěvky: 148
A co se týče optifine, ten si snad stahuju kvůli hře, nikoli kvůli fotce do stavby měsíce, ale stahovat si shadery kvůli 5 sekundám je kravina, to stejný jako říkat Moonovi, aby mi to s tím vyfotil, když to chci mít z určitých úhlů, nemluvě o tom, že ne každému se shadery líbí.

_________________
ObrázekObrázek
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 11:37 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 16 Zář 2015, 22:23
Příspěvky: 148
Enterax napsal:
Devaky když bude teda rozhodnuto a bude zvolen default bez shaderů.. budou aspoň dané přesné nastavení? Fast/Fancy a Smoothing udělají hodně.

Navíc když je stavba sama o sobě hezká, žádné pokročilé nastavení grafiky to nezmění.

_________________
ObrázekObrázek
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 11:43 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 27 Pro 2015, 19:11
Příspěvky: 269
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Menshons, ano to akceptuji.. ohleďne OptiFinu nebylo to myšlenu kvůli fotce..
Jedna věc je optifine + shadery (optifine převzal funkci bývalého módu)..
Spíš jde o to, že Optifine přidává řadu dalších nastavení se kterými si musí hráč pohrát, aby byly podmínky rovnoceny, myšleno tím přechody biomů, barva bažin (ano i toto tam je), AA+AF , vzdálenost mlhy (o Fancy, Fast ani nemluvě - Fancy funguje pouze na nVidiích) , Particles , nastavení Světla (jak v GPU panelu tak brightness ve hře) a je toho spousta dalšího, kdyby se použily Shadery tak by část toho odpadla protože to Shadery buď nepodporují a nebo ignorují.

_________________
ObrázekObrázek
Kdyby se někdo ptal co mám za PC: http://www.3dmark.com/fs/8493641 Změna: http://www.3dmark.com/3dm/16100000? :ugeek:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 11:45 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 27 Pro 2015, 19:11
Příspěvky: 269
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Menshons napsal:
Enterax napsal:
Devaky když bude teda rozhodnuto a bude zvolen default bez shaderů.. budou aspoň dané přesné nastavení? Fast/Fancy a Smoothing udělají hodně.

Navíc když je stavba sama o sobě hezká, žádné pokročilé nastavení grafiky to nezmění.


S tou pokročilou, ano moc toho to nezmění, nicméně Fast/Fancy + Smoothing + Brighness udělají víc než dost

EDIT: pro porovnání.. zkuste vyfotit 2 screeny ze stejných míst (tím myšleno nově přidané) ve Fancy grafice, Shadow Smoothingem, Brightness na Moody (nejmenší) a s AF 8x + AA 4x (pro další porovnání možnost AF 16x + AA 16x)

_________________
ObrázekObrázek
Kdyby se někdo ptal co mám za PC: http://www.3dmark.com/fs/8493641 Změna: http://www.3dmark.com/3dm/16100000? :ugeek:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 11:54 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 16 Zář 2015, 22:23
Příspěvky: 148
Enterax napsal:
Menshons, ano to akceptuji.. ohleďne OptiFinu nebylo to myšlenu kvůli fotce..
Jedna věc je optifine + shadery (optifine převzal funkci bývalého módu)..
Spíš jde o to, že Optifine přidává řadu dalších nastavení se kterými si musí hráč pohrát, aby byly podmínky rovnoceny, myšleno tím přechody biomů, barva bažin (ano i toto tam je), AA+AF , vzdálenost mlhy (o Fancy, Fast ani nemluvě - Fancy funguje pouze na nVidiích) , Particles , nastavení Světla (jak v GPU panelu tak brightness ve hře) a je toho spousta dalšího, kdyby se použily Shadery tak by část toho odpadla protože to Shadery buď nepodporují a nebo ignorují.

Jasný ale furt tu jde o to, že když mám optifine, nastavím si to podle svých možností, když si s tím někdo bude chtít kvůli fotce pohrát, přenastaví si to, je to jeho věc, když to někdo neumí nebo nechce, je to zas jeho věc, třeba mně se shadery nelíbí, měl jsem je, počítač mi je utáhl ale zkrátka se mi nelíbily, dal jsem je pryč, ale stahovat si něco, co se mi nelíbí kvůli fotce nebudu. Ovšem, můžeš namítat, že tu stavbu můžu přeci přihlásit i bez toho. Můžu, ale pro některé lidi shadery i z hromady hlíny mohou udělat hezkou stavbu, pak mi tahle soutěž ztrácí smysl. Radši bez shaderů a defaultně s tím, ať si to každý nastaví, jak chce, pro mě to zas taková bomba v rozdílech grafiky není, ale stavba vypadá až na pár detailů stejně.

_________________
ObrázekObrázek
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 21 Kvě 2016, 12:07 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 27 Pro 2015, 19:11
Příspěvky: 269
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Menshons napsal:
Jasný ale furt tu jde o to, že když mám optifine, nastavím si to podle svých možností, když si s tím někdo bude chtít kvůli fotce pohrát, přenastaví si to, je to jeho věc, když to někdo neumí nebo nechce, je to zas jeho věc, třeba mně se shadery nelíbí, měl jsem je, počítač mi je utáhl ale zkrátka se mi nelíbily, dal jsem je pryč, ale stahovat si něco, co se mi nelíbí kvůli fotce nebudu. Ovšem, můžeš namítat, že tu stavbu můžu přeci přihlásit i bez toho. Můžu, ale pro některé lidi shadery i z hromady hlíny mohou udělat hezkou stavbu, pak mi tahle soutěž ztrácí smysl. Radši bez shaderů a defaultně s tím, ať si to každý nastaví, jak chce, pro mě to zas taková bomba v rozdílech grafiky není, ale stavba vypadá až na pár detailů stejně.


Tak to tedy shrňme následovně a BEZ shaderů:

Grafika: Fancy
Smooth lighting: On
Brighness : Moody

Rozlišení v rámci možností nad 1200x720
Dotatečné nastavení by mohlo být:
AF + AA 4x
Mipmap levels: 4
Mipmap type: Trilinear

Berte to s nadhledem, uvádím to pouze jako příklad. :)

_________________
ObrázekObrázek
Kdyby se někdo ptal co mám za PC: http://www.3dmark.com/fs/8493641 Změna: http://www.3dmark.com/3dm/16100000? :ugeek:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 25 Kvě 2016, 08:27 
Offline

Registrován: 28 Ún 2016, 19:35
Příspěvky: 33
Pravidla:
- Fotografie pořizujte s defaultním resource packem (jiné vzhledy textur nebudou do soutěže zařazeny)

Já jsem taky pro, aby byli pravidla zachovány.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Město [Markath]
PříspěvekOdeslal: 25 Kvě 2016, 14:19 
Offline
Avatar uživatele

Registrován: 27 Pro 2015, 19:11
Příspěvky: 269
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Tangred napsal:
Pravidla:
- Fotografie pořizujte s defaultním resource packem (jiné vzhledy textur nebudou do soutěže zařazeny)

Já jsem taky pro, aby byli pravidla zachovány.


Hodilo by se akorát to lépe definovat, někdo by mohl pak říct, že jiné modifikace jsou zcela povoleny, protože to tam není napsané.(myšleno tím, že z toho vyplývají pouze textury a nic dalšího)

_________________
ObrázekObrázek
Kdyby se někdo ptal co mám za PC: http://www.3dmark.com/fs/8493641 Změna: http://www.3dmark.com/3dm/16100000? :ugeek:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron